EDICIONS ANTERIORS
EDICIÓ DEL 2011

I Torneig de Bàsquet Inclusiu 3x3. 7 de maig. Mar Bella, Barcelona

El Centre Esportiu la Mar Bella va acollir la celebració del I Torneig de Bàsquet Inclusiu
3x3 el 7 de maig, una jornada organitzada per la FECAFAMM amb la col·laboració dels Clubs de Ments Obertes, Marianao i Tu tries, amb la finalitat de fomentar l’esport entre persones amb malalties mentals i alhora ser una eina d’inclusió social. La competició va enfrontar els 22 equips participants que es van inscriure al campionat en equips de 3 persones en partits de 7 a 10 minuts. Dels 89 jugadors participants van ser 50 els que van passar la primera classificatòria, a continuació es van jugar les eliminatòries, la semifinal, els partits de consolació i la final, on van quedar 3 equips: SRC Arep (equip mixte), CS Tu Tries (equip mixte) i Pacheta Team (equip extern), entre els quals es va decidir el guanyador.
L’equip Pacheta Team va poder gaudir d’un partit d’exhibició amb els exjugadors de l’equip de bàsquet del Barça: Manel Bosch, Quique Andreu i Jose Luis Galilea. Ells també van ser els qui van fer el lliurament dels trofeus als guanyadors del tercer, segon i primer premi. Aquests trofeus han estat gentilesa de l’escultor Ricard Mira, vinculat al Club Social La Llum de Mollet del Vallès.
L’acte institucional va comptar amb la presència de Ricard Gomà, segon tinent alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Pere Alcober, delegat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; i Santiago Siquier, representant del Consell Català de l’Esport. La cloenda va anar a càrrec de Joan Salló i Jesús Montenegro, representants de la secció esportiva de la FECAFAMM. En total, el campionat va reunir més de 100 persones, dels quals hi havia 89 jugadors (55 eren usuaris de Clubs Socials o Centres de Dia, i 34 eren persones no vinculades al món de la salut mental), 4 voluntaris com a caps de taula, 4 voluntaris com a àrbitres i un coordinador.
EDICIÓ DEL 2012

II Torneig de Bàsquet Inclusiu 3x3. 5 de maig. Cotxeres Borbó, Barcelona

Per segon any consecutiu, la Secció Esportiva FECAFAMM-ADEMM-Fòrum Salut Mental va organitzar el Torneig de Bàsquet Inclusiu 3×3, començant a consolidant-se com una activitat que, a més de fomentar aquesta pràctica esportiva, trenca barreres socials de les persones que pateixen un problema de salut mental, generant un entorn inclusiu on tothom té cabuda i on la diversitat és un valor afegit.
Aquesta segona edició va tenir lloc el dissabte 5 de maig al Centre Esportiu Municipal Cotxeres de Borbó i va comptar amb la participació de més de 100 persones repartides en 22 equips, provinents de serveis de salut mental, d’equips de bàsquet i, fins i tot, des d’un institut de batxillerat que es va voler sumar a la jornada.
També hi va haver persones que, per iniciativa particular, van formar un equip amb companys i amics per participar en aquesta jornada esportiva.
Durant tres hores, equips formats per 3 persones van jugar en partits de 7 a 10 minuts. L’equip campió del torneig va ser Diversos, que es va imposar en una final molt disputada amb Equipo A. El tercer premi va ser per l’equip Cactus. A banda dels equips que van disputar la fase final lluitant pel campionat, els equips que s’anaven eliminant es van incorporar a una competició de consolació paral·lela. L’equip Palos Team de Sant Boi va guanyar el premi Plata de consolació i l’equip Punt de Trobada el Bronze de consolació.
Abans del lliurament de premis, els assistents van poder gaudir d’un partit d’exhibició estrella entre els veterans de la Penya i els veterans del Barça, en el qual els darrers van acabar decantant el marcador al seu favor en els últims moments. Entre els veterans assistents hi havia José Luís Galilea, Roger Esteller, Manel Bosch, Juanan Morales, Josep Maria Margall i Dani Pérez. Aquests van ser els encarregats de lliurar els trofeus, gentilesa de l’escultor Ricard Mira (vinculat al Club Social La Llum de Mollet del Vallès) i del Servei PreLaboral de l’Associació AREP.


                                 
EDICIÓ DEL 2013

III Torneig de Bàsquet Inclusiu 3x3

El III Torneig de Bàsquet Inclusiu 3×3 es va celebrar el dissabte 28 de setembre per primer cop al carrer, en un escenari emblemàtic de la ciutat de Barcelona, l’Arc de Triomf. Un total de 19 equips i 80 jugadors, amb i sense trastorn mental, van participar en la tercera edició del campionat, organitzat per la Secció Esportiva.
L’equip L.A. va resultar el guanyador i va tenir l’oportunitat de jugar el partit final d’exhibició amb els veterans del Joventut de Badalona, que van tornar a col·laborar amb el torneig, amb la presència dels jugadors Dani Pérez, Antonio Medianero i Xavi Riera. El periodista esportiu de TV3, Xavi Valls, també va col·laborar amb l’esdeveniment i va conduir en directe la locució de la final, el partit d’exhibició i el lliurament de premis. El podi del Torneig va ser completat per BlueSpace, segon classificat, i La Masia Team, tercer. En les categories de consolació, el Partizan Arep es va imposar en la de plata i el Marianao en la de bronze.No hay comentarios:

Publicar un comentario