jueves, 6 de junio de 2013

JA TENIM AQUÍ LA FESTA DEL BÀSQUET INCLUSIU!!







El torneig de bàsquet inclusiu arriba a la tercera edició i ho fa amb un escenari de luxe, l’Arc de Triomf de Barcelona, on s’ubicaran les pistes per fer els partits 3×3 dels equips participants, prop d’una trentena. Com a les dues primeres edicions, que es van fer al poliesportiu de la Mar Bella i a Cotxeres Borbó a Barcelona, el torneig comptarà amb la participació de jugadors professionals veterans de bàsquet, en aquest cas del Joventut de Badalona que, juntament amb el Barça, han donat suport a la iniciativa als darrers dos anys. L’equip que es classifiqui per a la final la jugarà contra els veterans de la Penya.

El beneficis que comporta l’esport són múltiples, alguns relacionats amb beneficis directes a la salut física i psíquica de la persona que el practica, però caldria sobretot posar de relleu els beneficis socials, tant o més importants, ja que permeten obrir nous espais de relació i comunicació entre els propis participants i amb l’entorn comunitari, assolint espais de normalització i d’inclusió social.

Des de 2011 La Secció Esportiva (Federació Salut Mental Catalunya, Fòrum Salut Mental i Ademm) organitzen un campionat de Basquet inclusiu amb una periodicitat anual. Amb aquesta activitat es pretén assolir un doble objectiu, per una banda promocionar la pràctica d’aquest esport entre els usuaris dels serveis comunitaris de Catalunya i per l’altre, fomentar la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental generant un espai inclusiu on puguin participar persones de la comunitat i que no es configuri com un torneig “específic per a malalts”. En aquest sentit, tractarem d’incorporar persones sense diagnòstic als equips dels serveis de salut mental i també promocionarem la participació d’equips que estiguin formats per persones no vinculades al mon de la salut mental.

Una de les finalitats principals del programa és potenciar línies de treball que contemplin la pràctica esportiva com una experiència inclusiva, aquestes són fonamentals dins del marc estratègic d’acció. 















































No hay comentarios:

Publicar un comentario